Kundvagnen är tom 

Vi som jobbar på Guldsmedshuset

 

Thomas


Thomas har vuxit upp med Guldsmedshuset – bokstavligen. Hans pappa startade företaget 1973.
Här cyklade Thomas runt bland guld och smycken redan som treåring och började senare som lärling.

Sedan 15 år tillbaka är det han som driver Guldsmedshuset. Han har sett hur Guldsmedshuset har utvecklats från en service- och reparationsverkstad till att bli en butik som mest arbetar med privatkunder. Och detta tycker Thomas är något av det mest inspirerande – att träffa människor och se deras reaktioner på smycken som han skapar eller lagar.

När Thomas inte möter kunder så jobbar han helst med att designa smycken i CAD (Computer Aided Design). Favoritmaterialet är såklart guld

 

 

Anna


Anna började sin hantverksresa redan på gymnasiet och gjorde då praktik hos en guldsmed.
Där trivdes hon så bra att hon bestämde sig för att börja studera guldsmide på Köpenhamns Tekniska Högskola. Sagt och gjort! Hon är den enda i gruppen som kan stoltsera med ett gesällbrev från Danmark – ett Svendebrev.
Sedan hon blev färdigutbildad har hon jobbat både som anställd och startat eget inom guldsmide.
På Guldsmedshuset har hon varit sedan 2021.

Anna tycker att nytillverkning är väldigt roligt och jobbar helst med guld – ett flexibelt och smidigt material.

 

Björn

 

Det som började som en hobby är idag Björns heltidssyssla och passion. Han började tidigt med att göra egna ringbrynjor, skyddsutrustning och utsmyckningar som kunde användas under lajv.
När han efter gymnasiet upptäckte att guldsmed faktiskt var ett yrke så var valet glasklart. Han flyttade till Falköping och började utbilda sig till guldsmed.
Där och då visste han att han hittat hem.

Björn jobbar mer än gärna med rödguld och vitguld. Helst skapar han organiska och geometriska former. Gärna med en färgsten såsom diamant eller
någon annan ädelsten som pricken över i:et.

 

Linnéa


2007 bestämde sig Linnéa för att hon skulle bli guldsmed. Hon har utbildat sig i smyckeskonst på HDK, Högskolan för Konst och Design i Göteborg, och till guldsmed i Falköping. Hon fick sitt Gesällbrev 2017. Linnéa har varit på Guldsmedshuset sedan 2017.

Ser du ett geometriskt smycke med mycket färg hos oss så finns det en stor chans att Linnéa har designat det. Det är nämligen hennes favoritstilar!

 

Ken

 

Ken upptäckte hantverket redan i åttonde klass. Efter en lektion i silversmide hade han bestämt sig – detta skulle han jobba med! Han gick vidare till praktik och började sin karriär 1978 på Wiktorsson Guld & Silver.

Utöver många års erfarenhet inom guldsmide i Sverige har Ken även hunnit med att arbeta 18 månader som guldsmed i Västindien.

Ken tycker det mesta inom guldsmide är roligt, men det bästa är att det är så kreativt och att man kan förverkliga sina idéer. Då helst i 18k guld.

 

Samarbetspartners

Smycken & Klockor,   Guldsmedsmästarnas Riksförening,     Guldalliansen,     Sävedalens Köpgata
för ett starkt angengagemang inom branschen.